MOET U BETALEN?

Op deze informatie leest u op welke manieren u bij ons kunt betalen. Hebt u daar vragen over? Neem dan contact met ons op.

Hoe kunt u betalen?

U kunt op de volgende manieren bij ons betalen.

IDEAL

Het is mogelijk om via iDeal te betalen. Snel en eenvoudig. Klik op onderstaande button om naar de betaalpagina te gaan en volg de instructies. Houd het dossiernummer bij de hand. Dit nummer hebben wij nodig om uw betaling te kunnen verwerken.

Naar de betaalpagina

BANKOVERSCHRIJVING

U kunt het verschuldigde overmaken op onze kwaliteitsrekening. Onze rekeningnummers zijn:

  • Rabobank: NL43RABO 0393203816
  • ING: NL07INGB0003138911

Vermeldt u duidelijk het dossiernummer bij de betaling? Wij kunnen de betaling alleen dan goed verwerken.

CONTANT

Wij hebben een betaalloket op ons kantoor. Hier kunt u contant betalen en pinnen. Van maandag t/m vrijdag zijn wij geopend van 08:30 uur – 17.00 uur.

EEN REGELING TREFFEN

Kunt u niet in één keer betalen? Doet u ons dan een betalingsvoorstel. Dit voorstel bespreken wij met onze opdrachtgever en u krijgt dan van ons te horen of dit akkoord is.

Regeling treffen

KARREMAN ONLINE

U hebt online inzage in uw dossier via Karreman Online. Via Karreman Online kunt u ook betalen en/of een regeling voorstellen. De inloggegevens hebt u van ons ontvangen bij de eerste brief. Lukt het niet om in te loggen? Neem dan contact met ons op.

Karreman Online

Hulp bij schulden of op zoek naar werk?

Vind je het moeilijk om je administratie op orde te brengen? Of durf je enveloppen niet meer te openen? Of heb je schulden maar weet je niet meer waar en hoe? Ben je op zoek naar een baan, maar lukt het niet? Wellicht kunnen wij u helpen! Wij hebben samenwerkingen met diverse partijen om u op weg te helpen bij het regelen van uw schulden of het vinden van een mooie baan. Aarzel niet en neem contact op!

Lees hier verder